VOLVO
V70R AWD
"FLASH GREEN"

”R:et” står för Refined och betyder att bilen är ”förfinad”, vilket på Volvospråk innebär att bilen har en högre prestanda och ett sportigare utseende.
R:et som indikerar modellens säregenhet återfinns på flera ställen på bilen så som i grillen, ratten, bromsoken, fälgarna och i klädseln.
De sista riktiga R-modellerna kom att presenteras 2003, med modellerna: V70R AWD och S60R AWD. V70R AWD har en toppeffekt på hela 300 hk och ett vridmoment på 400 Nm… LÄS MER

”Upplagan är begränsad – får du köra en av dem tillhör du en exklusiv krets. Så skyr du uppmärksamheten, välj hellre en annan Volvo 850. Det krävs ingen förarlicens, men 330 turboladdade Newtonmeter kräver förvisso en känslig högerfot.
T-5R är dock mer än en gul blixt. Den är också mörkgrå elegans, ädelträpaneler, läderdoftande komfort och en exklusiv, påkostad utrustning. Och allt detta i en av världens säkraste bilar.”
Ovan stod att läsa i Volvos försäljningsbroschyr, när Volvo för första gången presenterade sin högpresterande ”R-Modell” i mitten av 90-talet. Där ”R” står för Refined och betyder att bilen är ”förfinad”, vilket på Volvospråk innebär att bilen har en högre prestanda och ett sportigare utseende.
R:et som indikerar modellens säregenhet återfinns på flera ställen på bilen så som i grillen, ratten, bromsoken, fälgarna och i klädseln.
De sista riktiga R-modellerna kom att presenteras 2003, med modellerna: V70R AWD och S60R AWD. V70R AWD har en toppeffekt på hela 300 hk och ett vridmoment på 400 Nm.
Kraften överförs via en sexväxlad manuell låda, alternativt fem- eller sexstegad automatisk växellåda till fyrhjulsdriften från Haldex.
En nyhet på V70R var det aktiva chassit Four-C, som lät föraren själv bestämma hur chassit skulle uppföra sig. Detta justerades med en enkel knapptryckning på instrumentpanelen mellan lägena Comfort, Sport och Advances Sport. Detta var Volvos modell med extra allt! Under 2004 tillverkades totalt 2888 stycken V70R AWD med automatlåda.
Vi har nu nöjet att presentera ett av dessa ovanliga exemplar i ett fantastiskt skick. Bilen är lackerad i den unika kulören ”Flash Green” och utrustad med det mesta som fanns att tillgå vid beställning. En komplett utrustningslista finns att läsa här.
Detta exemplar laverades ny av Ericssons Bil AB i Gällivare till dess första ägare. Han brukade sedan bilen fram till och med 2017, då bilens senaste ägare tog vid. Bilen har vårdats på ett fantastiskt sätt och är fin både till det yttre och inte. Motorn går som en fröjd och är fantastisk att köra.
Kontakta oss för mer information.

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.