Volvo
Pv
544E

1964

75hk

Gear Stick

Manuell

Grafitgrå

Volvo PV skapades av team bestående av ett fyrtiotal Volvo-anställda, och Helmer Petterson hade, som många andra Volvo-anställda, ett förflutet i USA. Han arbetade redan på 1920-talet med motorcyklar hos Excelsior i Chicago, och under 1930-talet återvände han till Sverige och arbetade då hos både GM- och Ford-återförsäljare. En dag var han ute på en Skövde-resa med Assar Gabrielsson. Petterson föreslog då att Volvo skulle bygga en liten personbil, och menade att han själv hade idéer om hur en sådan vagn skulle se ut.

Den första prototypen presenterades första gången officiellt den 1 september 1944 i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Serieproduktionen kom dock igång på allvar först i februari 1947. 

Volvo PV544E tillverkades mellan åren 1963-1964. Med en produktion om totalt 24.200 bilar. Detta var sista modellen med de karakteristiska röda navkapslarna.  

Vårt exemplar i kulören Grafitgrå (80) och röd interiör (50-240) är i ett fint bruksskick. Bilen har endast 3 tidigare brukare, samtliga hemmahörande i Värmland.  Bilen levererades ny till ”Affärsbiträde” Gunnar Norén, 1964-01-21. Det mesta i bilen är original. Sånär som på tyget till stolarna fram som är nybytta. Denna PV går riktigt fint i motor och till bilen medföljer flertalet originalhandlingar. 

PRIS: *SÅLD*

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.