Volvo
PV 544E
Sport

1964

140hk

Gear Stick

Manuell

Körsbärsröd

Det viktigaste skälet till att vidareutveckla PV 444-konceptet, var av ekonomisk art. Karossverktygen var sedan länge betalda och de ändringar man fick göra för den ”nya” modellen kostade endast omkring 3 miljoner kronor, mot beräknade 35 miljoner kronor för en helt ny kaross. Ett trumfkort i USA var dessutom andrahandsvärdet. Redan efter några år kunde Volvohandlarna visa på att en PV 444 under första året endast tappat cirka 8 % i värde, medan en amerikansk bil tappade upp till 40 % redan under första året.

1965 vann de Indisk/Kenyanska  bröderna Singh Safari Rallyt i just en Volvo PV. Detta blev fantastisk PR för Volvo och bilen fick mycket publicitet runt om i världen. Mer om denna svindlande historia finns att läsa här.

Vi kan nu presentera ett riktigt fint exemplar av Volvos PV544E SPORT från 1964. Bilen är i riktigt fint skick och skonsamt uppdaterad med några fina detaljer. Såsom:
-Ställbara KONI-stötdämpare
-Upptrimmad till gamla grupp 2 reglementet
-Dubbla SU-förgasare
-Växelströmsgenerator
-NOS Rullbälten
-Träratt (Moto-Lita)
-Mätare för laddning och Oljetryck
-Svart innertak (som Volvos Rallybilar)
-Halda Speedpilot samt Kronometer
-MiniLIte Fälgar
-Rally/Grusdäck
Denna PV Sport är otroligt pigg och rolig att köra. Är du ute efter en fin och rolig Volvo PV Sport med ”extra allt” så är det här bilen för dig! 
Den är besiktigad för all framtid och till bilen medföljer en hel del dokumentation och handböcker. Kontakta oss för mer information.

PRIS: *SÅLD*

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.