VOLVO AMAZON 123GT

Volvos 123GT har på senare år blivit en åtråvärd samlarbil som blir allt ovanligare att finna. 
Vi har nu nöjet att presentera ett sällsynt fint exemplar av Volvos 123GT från 1967… LÄS MER

Från Volvos Press release inför släppet av 123GT 1967:

EN NY VERSION I 121 / 122S-SERIEN – VOLVO 123GT
De senaste åren har kraven ökat från motorsportkretsar på en fabriksbyggd ”skarpare” bil i Volvo 120-serien. För att tillgodose dessa krav har Volvo utvidgat sitt bilprogram ytterligare, genom att producera en GT-version av 120-serien. Den nya bilen har benämningen Volvo 123GT och är utrustad med Volvo B18B-motorn med en effekt på 115hk. Utöver detta är bilen utrustad med ett omfattande utbud av specialutrustning.

Volvo 123GT är utrustad med B-versionen av B18-motorn. Denna motortyp har varit känd över hela världen för sin pålitlighet, robusthet och långa livslängd samt för sin bränsleförbrukning. Motoreffekten på 115hk vid 6000 varv / min och vridmomentet 15,5 kgm vid 4000 r / min ger bilen ytterligare goda hastighetsresurser. Samtidigt är den utmärkt att använda i stadstrafik på grund av den utmärkta dragkraften vid lågt motorvarvtal. Momentkurvan är mycket platt.

För att förhindra att luft kommer in i kylsystemet och orsakar rostbildning och slam, är motorn försedd med ett förseglat kylsystem. Detta ger frysskyddet ett längre liv. Frostskydd finns redan i systemet när bilen levereras från fabriken.

Volvos 123GT har på senare år blivit en åtråvärd samlarbil som blir allt ovanligare att finna. 
Vi har nu nöjet att presentera ett sällsynt fint exemplar av Volvos 123GT från 1967. Bilen är lackerad Mörkgrön lack (färgkod 94) med brun klädsel (425-552).  Hela bilen är genomgången och restaurerad i minsta detalj och är en fröjd både till utseende och körglädje. Under mitten av 2000-talet påbörjades en omfattande renovering av bilen. Dessvärre avled dåvarande ägare, mitt under pågående renoveringsarbete. 2017 köptes bilen upp från dödsboet och den nya ägaren fortsatte det omfattande renoveringsarbetet. Motor och bakaxel är renoverad hos SVIS (Svenska Volvoklubbar i Samverkan) och bilen är omlackerad och lackskyddsbehandlad i tre steg, med keramiskt lackskydd. 
Missa inte chansen att bli ägare till ett otroligt vackert och elegant exemplar av Volvos, Amazon 123 GT.

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.