Volvo
Amazon
123 GT

1967

Volvo Amazon lanserades som efterträdare till succén Volvo PV och var i jämförelse med denna betydligt modernare. Amazonen kom i oktober 1961 i en tvådörrarsversion och i en femdörrarsversion (kombi) i februari 1962. Snabbt kom även efterfrågan på en sportigare version av Volvo Amazon. För att tillgodose dessa krav lanserade Volvo en GT-version av 120-serien. Den nya bilen fick benämningen Volvo 123GT och utrustades med Volvo B18B-motorn med en effekt på 115hk. Utöver detta fick bilen ett omfattande utbud av specialutrustning. 
Vi kan nu presentera ytterligare ett riktigt fint exemplar av Volvos eftertraktade 123GT, lackerad i Körsbärsröd (#46) och klädda stolar i svart (#417-515). 
Bilen har på ett varsamt sätt restaurerats och mycket på bilen är nytt och bytt.

Motormässigt går bilen fantastiskt bra och är otroligt rolig att köra. Missa inte chansen att bli ägare till en riktig Svensk raritet.

PRIS: 375.000SEK
345.000SEK

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.