VOLVO
AMAZON
122 SPORT

1964

Volvo Amazon lanserades som efterträdare till succén Volvo PV och var i jämförelse med denna betydligt modernare. Amazonen kom i oktober 1961 i en tvådörrarsversion och i en femdörrarsversion (kombi) i februari 1962. Mannen bakom formgivningen var Jan Wilsgaard. Säkerhetstänkandet var högt redan på den tiden hos Volvo, och Amazonen hade redan vid premiären fästen för säkerhetsbälten som standardutrustning.
År 1959 fick Volvo Amazon som första serietillverkade bil i världen trepunktsbälte i framsätena som standardutrustning, men redan 1957 var modellen förberedd för trepunktsbälte, som då kunde erhållas som extrautrustning. I augusti 1963 blev det möjligt att köpa en 2 dörrars Volvo Amazon med sportmotor i Sverige. Denna modell valde Volvo att kalla 122 S. Där S:et självklart står för SPORT! Nytt för 1964 års modell är även färgen ”Gyllengul” (färgkod 84).

Vi kan nu presentera just en Volvo Amazon 122 Sport av 1964 års modell, lackerad i färgen Gyllengul. Denna bil levererades ny den 18/9 1963 till Verkmästare Paul Eklund, bosatt i Slottsbron i Värmland.
Bilen har endast två tidigare ägare, båda hemmahörande i Värmland. Denna Amazon har under senare år genomgått en varsam och väldokumenterad renovering. Bilen är i dag så gott som i utställningsskick. Till bilen medföljer flertalet dokument. Däribland bilens första registreringspapper i original. Samt kvitton, instruktionsböcker och fotografier från bilens renovering. Bilen går fint i motor och är en fröjd att köra.

PRIS: SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.