VOLVO
Amazon
121

1970

82hk

Gear Stick

Manuell

Medelhavsblå

Volvo Amazon lanserades som efterträdare till succén Volvo PV och var i jämförelse med denna betydligt modernare. Säkerhetstänkandet var högt redan på den tiden hos Volvo, och Amazonen hade redan vid premiären fästen för säkerhetsbälten som standardutrustning. År 1959 fick Volvo Amazon som första serietillverkade bil i världen trepunktsbälte i framsätena som standardutrustning, men redan 1957 var modellen förberedd för trepunktsbälte, som då kunde erhållas som extrautrustning. Handbromsspaken i Amazon satt monterad till vänster om föraren i stället för mellan stolarna. Anledningen sägs vara att man planerade modellversioner med hel soffa i framsätet och rattmonterad växelspak. Rattväxel erbjöds på vissa årsmodeller och inte på alla marknader, men blev aldrig särskilt populärt. Däremot kom aldrig någon modell med hel framsoffa i produktion, vilket kan ha berott på att en sådan inbjuder till att man sitter tre personer i framsätet och att en av dem i så fall skulle sakna säkerhetsbälte. Volvo Amazon tillverkades fram tillverkades fram till och med sommaren 1970. Nybilspriset för denna modell var då 17.100kr.

Vårt exemplar lackerad i kulören ”Medelhavsblå” (#99) levererades ny den 27 Augusti 1970 till en Olle Jönsson i Stöde. Bilens säten är klädda i Blått (#435-637). Mycket på bilen är original men klädsel till förarstol och soffa är utbytt. Likaså golvmattor och instrumentbräda. Till bilen medföljer en hel del dokumentation och instruktionsböcker. 

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.