SAAB
96 Monte Carlo
850

1966

56hk

Gear Stick

Manuell

Toreadorröd

Monte Carlo 850 är en två + tvåsitsig tvådörrars framhjulsdriven täckt sportvagn. Motorn är en trecylindrig, vätskekyld tvåtaktsmotor med separat smörjsystem. Växellådan är fyrväxlad och bilen har bromssystem av tvåkretstyp med skivbromsar fram och trumbromsar bak. Elsystemet har tolv volts spänning. Fjädringssystemet består av spiralfjädrar såväl fram som bak. I utrustningen ingår stöldskydd i form av växelspakslås. Utförandet är godkänt av svensk myndighet.
Ovan presentation är hämtad ur SAAB 850 Monte Carlos instruktionsbok.

SAAB 96 tillverkades mellan 1960-1980 och just modellen 850 Monte Carlo kom till som en hyllning av Erik Carlssons framgångar i Monte Carlo rallyt.

Vi kan nu presentera ett sällsynt fint exemplar av SAAB 96 Monte Carlo 850. Bilen är nära nog i originalskick med originallack i Toreadorröd lackering. Bilen levererades ny av ANA Motor i Karlstad 1966-02-10 till en Herr Matsson, även han boende i Karlstad. Bilen tilldelades registreringsnummer ”S 37588”. Bilen är i fantastiskt skick och går som en dröm i motor och låda. Till bilen medföljer en hel del dokumentation. Som exempelvis Instruktionsbok och ”fullstämplad” servicebok 

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.