Renault
Floride
Cabriolet

1961

36hk

Gear Stick

Manuell

Trinidad Röd

Renault Floride presenterades på Paris Motor Show 1958. En liten svansmotordesignad bil av Pietro Frua i Carrozzeria Ghia. Renault Floride  använde samma golvpanel och motor, som i Renault Dauphine sedan.

Floriden presenterades för den amerikanska allmänheten på New York Motor Show 1959. Det blev en omedelbar framgång med mer än 13 000 beställningar. Med så stor efterfrågan bestämde Renault att bygga 200 bilar om dagen istället för de 30 som företaget ursprungligen hade planerat att tillverka.

Renault Floride tillverkades under tre år från juni 1959 till 1962.

Vårt exemplar med chassinummer 44949 och målade kulören ”Trinidad Röd” är i mycket fint skick. Bilen nyregistrerades 1961-05-13 och brukades av fru Lena Roepstorff i Timrå. Bilen har stått undanställd under många år. Vilket gjorde att bilen avregistrerades.
Under senare år har bilen genomgått en fullständig restaurering av interiör och motor och är idag i fantastiskt skick. Missa inte chansen att bli ägare till denna fantastiska och ikoniska sommarbil.

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.