PORSCHE 911 CARRERA 3,2

Vi kan nu presentera ett riktigt fint Svensksålt exemplar av 911an från 1984, lackerad i Svart kombinerad med specialbeställd vit inredning i läder… LÄS MER

I slutet av femtiotalet planerade Porsche att bygga en större, fyrsitsig bil. Projekt 695 ledde fram till en prototyp ritad av Butzi Porsche. Men istället kom man sig för att satsa på en mer renodlad sportbil.

Projektet kallades ”Projekt 901”. Man behöll grunddragen från Porsche 356, med en svansmonterad, luftkyld boxermotor och torsionsfjädring. Men den nya bilen var betydligt större och modernare än företrädaren och ärvde ingen teknik från 356:an. Motorn fick sex cylindrar, för en mer sofistikerad gång och nya hjulupphängningar gav bättre vägegenskaper. Modellen var som sagt tänkt att kallas”901″ men namnet ändrades istället till 911. Detta efter att Peugeot gripit in för att skydda sina modellnamn. 

När Butzi Porsche ritade karossen till den nya bilen, behöll han fronten från 695:an näst intill oförändrad, men ritade en ny coupé-taklinje kombinerad med en sluttande akter.
I september 1973 genomgick 911:an den största yttre uppdateringen under tillverkningstiden. Nya stötfångare, anpassade efter lagkrav på USA-marknaden, förändrade bilens utseende, speciellt i kombination med att alltfler kromade dekorlister ersattes av svartlackerad dekor. Motorn förstorades återigen, nu till 2,7 liter. De tre grundmodellerna kallades nu 911, 911S och 911 Carrera. Hösten 1983 förstorades motorn en sista gång, till 3,2 liter och bilen bytte då även namn till 911 Carrera.

Vi kan nu presentera ett riktigt fint Svensksålt exemplar från 1984, lackerad i Svart kombinerad med specialbeställd inredning från fabrik, i vitt läder.  Porschen såldes ny av Rydbergs Motor i Kalmar i november 1983 till Liselotte Hansen. Bilen är väldokumenterad och väl underhållen hos Porscheverkstad genom åren. Besiktningsprotokoll finns dokumenterade sedan 1986 och mätaren står i dag på c.a. 18.000mil. Bilen är till stor del orörd med övergripande karossdelar i dess original-lack. Stolarnas vita skinnklädsel är intakta och har precis genomgått klädselbehandling och pigmentfyllning. Till bilen medföljer en hel del dokument i form av böcker, serviceprotokoll och besiktningsprotokoll. Kontakta oss för mer information.

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: 699.000SEK

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.