OPEL KADETT RALLYE 1900

OPELS Kadett B släpptes 1966 och hade då växt i alla ledder, men byggde i huvudsak på samma teknik som föregångaren. Alla Kadett B hade transversalfjäder fram, 1966 och 1967 års modeller hade bladfjädrar bak, 1968 till 1973 års modell var utrustad med spiralfjädrar, förutom Caravan som fick behålla bladfjädrarna…. LÄS MER

OPELS Kadett B släpptes 1966 och hade då växt i alla ledder, men byggde i huvudsak på samma teknik som föregångaren. Alla Kadett B hade transversalfjäder fram, 1966 och 1967 års modeller hade bladfjädrar bak, 1968 till 1973 års modell var utrustad med spiralfjädrar, förutom Caravan som fick behålla bladfjädrarna.
En udda version kallades Olympia, och var en lite lyxigare version än Kadett, men förutom utsmyckning och motorer, var den identisk med Kadett. Större motorer kom också. Standard var nu 1100, men även 1500, 1700 och senare kom även 1900 cc i den populära Rally-Kadett versionen.
Den stora motorn på 90 hästar, gav Rally-Kadetten god prestanda, och de användes flitigt imotortävlingar, med stora framgångar.
I Sverige blev Opels Rallye version genast en framgångssaga. Med SM-segrar i både Grupp 1 och 2. I 1970 års RAC-Rally kom Opels Rallye Kadett tvåa, trea och fyra, med ett maffigt OPEL-team bestående av svenskarna Bus-Ove Eriksson, Lillebror Nasenius och Janne ”Satan” Henriksson i spetsen. 

Vi kan nu presentera ett sällsynt fint exemplar av 1970 års OPEL Kadett Rallye 1900. Bilen såldes ny av Aktiebolaget Bröderna Karlge, som representerade General Motors i Jönköping. Första ägare till bilen blev ”metallarbetare” Bengt  Johansson den 6e maj 1970.
Han sålde Kadetten sedan i sin tur till sin bror den 1a Februari 1985. Den tredje ägaren till bilen köpte den i Juli 1993. Han ägde sedan bilen fram till sin bortgång 2017, då bilen blev en del av familjens dödsbo. 
Mycket på bilen är orört och det märks att tidigare ägare har vårdat och tagit hand om bilen. Vissa delar av bilen är omlackerade medans vissa delar har kvar sin originallack.
Till bilen medföljer även en hel del dokumentation i original. Såsom handböcker, servicebok, försäkringspapper och besiktningsprotokoll. Bilen går bra i motor och är rapp och rolig att köra. Missa inte chansen på ett riktigt fint exemplar av Opels Rallye Kadett med fin historik och 100% körglädje. 
Kontakta oss för mer information.

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: 329.000SEK

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.