MOTO
MORINI
Corsarino

1966

Moto Morini grundades av Alfonso Morini i Bologna år 1937. Till en början tillverkade Moto Morini endast trehjulingar. Detta eftersom trehjulingar på den tiden lågbeskattades, ett körkort var heller inte nödvändigt och de kostade en tredjedel av vad en mindre bil. Prisvärdhet och bra prestanda börjar så småningom ge det nya företaget i Bologna god ryktbarhet. Man började därför även tillverka tvåhjuliga motorcyklar som genast blev väldigt populära.

Under 1960 talet och en bit in på 70-talet började Moto Monini tillverka två nya modeller av 50 kubiks mopeder. ”Dollaro” och ”Corsarino” (den lilla piraten).
Dessa mopeder tillverkades främst för den Italienska marknaden. Men har på senare år blivit en hett eftertraktad mopedmodell världen över.
Corsarinon tillverkades i några olika utföranden.
Basmodellen hette ”Z” och var utrustad med dubbelsäte. ”ZT” modellen som var lite sportigare och utrustad för lite mer ”offroad” körning. Sedan fanns även ”ZZ”. Kort och gott Supersport! 

Vårt exemplar av Moto Morini Corsarino är i ett ZT utförande och i ett fantastiskt skick! Denna moped har genomgått en fullständig renovering av en av Italiens främsta mopedrenoverare. Till mopeden medföljer även certifikat i dess original, daterad 1966.

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.