ASTON MARTIN
VIRAGE VOLANTE
PROTOTYPE DP2054

På Brittiska Motormässan 1990, visade Aston Martin för första gången upp  cabrioletversionen av  ”Virage”. Den kom att heta Aston Martin Virage Volante. …. LÄS MER

På Brittiska Motormässan 1990, visade Aston Martin för första gången upp  cabrioletversionen av  ”Virage”. Den kom att heta Aston Martin Virage Volante.
Aston Martins, på den tiden styrelseordförande Victor Gaunlett beskrev bilen som: ”En av, om inte den viktigaste nya modellen i Aston Martins då 70-åriga historia”.
Modellen bestyckades med en 5,4 Liters bränsleinsprutad V8-motor i lättmetall och topplock med fyra ventiler per cylinder. Motorerna utvecklades i samarbete med Callaway Engineering of Conneticut och hade en topphastighet om 250km/h.
Karossen är byggd i aluminium och handknackad i sann Aston Martin anda.
Inför lanseringen av Virage Volante, tillverkade Aston Martin 3 stycken prototypbilar. Dessa tre bilar märktes upp med unika chassinummer som alla började på ”DP”, som stod för ”Development Project”.
DP2054/1, DP2054/2 och DP2054/3.
Unikt för dessa tre prototypbilar var att de saknade baksäte. Istället utrustades bilarna med en bagagehylla där bak. Den första projektbilen (DP2054/1) använde Aston Martin i krocktester och finns av naturliga skäl inte längre kvar. Den andra projektbilen (DP2054/2) var målad i grön och är än i dag hemmahörande i Storbritannien. Denna bil har dock byggts om och är i dag utrustad med passagerarsäten i bak. 
Den tredje projektbilen (DP2054/3) kom att användas som Aston Martins ansikte utåt för press och reklambilder samt utställningar. Denna bil importerades sedan till Sverige och sattes då i trafik för första gången i trafik. 
Vi har nu nöjet att presentera just denna Aston Martin Virage Volante Prototyp DP2054/3. Bilen är i ett fantastiskt skick och har endast rullat drygt 1300 mil. Bilen togs in till Sverige och sattes sedan för första gången i trafik av Wendels Bil och Motor i Arlöv. Detta exemplar är således ett enda kvarvarande prototypexemplaret i orginalutförande! Till bilen följer en hel del dokumentation i form av böcker, papper, kvitton och foton. Missa inte chansen att bli ägare till en ”youngtimer” av rang i ett helt unikt utförande. Kontakta oss för mer information.

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.