Volvo
PV 544G
1,8G

1966

75hk

Gear Stick

Manuell

Pärlvit

Volvo PV skapades av team bestående av ett fyrtiotal Volvo-anställda, och Helmer Petterson hade, som många andra Volvo-anställda, ett förflutet i USA. Han arbetade redan på 1920-talet med motorcyklar hos Excelsior i Chicago, och under 1930-talet återvände han till Sverige och arbetade då hos både GM- och Ford-återförsäljare. En dag var han ute på en Skövde-resa med Assar Gabrielsson. Petterson föreslog då att Volvo skulle bygga en liten personbil, och menade att han själv hade idéer om hur en sådan vagn skulle se ut.

Den första prototypen presenterades första gången officiellt den 1 september 1944 i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Serieproduktionen kom dock igång på allvar först i februari 1947.

I Augusti 1965 lanserades PV544G. Med möjlighet till högre motoreffekt om 95HK. Den 20 Oktober rullade den sista vagnen av bandet med en total om 3.400 bilar av modell ”G”. Detta exemplar är lackerad i kulören ”Pärlvit” (Kod: 79-1). 

Bilen har få ägare och är i fint bruksskick. Den går fint i motor och har potential att med lite kärlek och omvårdnad, bli en riktigt fin utsällningsbil.

PRIS: *SÅLD