Volvo
Amazon
123 GT

1967

1967

115hk

Gear Stick

Manuell

Mörkgrön

Volvo Amazon lanserades som efterträdare till succén Volvo PV och var i jämförelse med denna betydligt modernare. Amazonen kom i oktober 1961 i en tvådörrarsversion och i en femdörrarsversion (kombi) i februari 1962. Snabbt kom även efterfrågan på en sportigare version av Volvo Amazon. För att tillgodose dessa krav lanserade Volvo en GT-version av 120-serien. Den nya bilen fick benämningen Volvo 123GT och utrustades med Volvo B18B-motorn med en effekt på 115hk. Utöver detta fick bilen ett omfattande utbud av specialutrustning. 

Vi kan nu presentera en fin och välbevarad Volvo 123GT i Mörkgrön lackering (färgkod 94) och med brun klädsel (425-552).  Denna bil levererades ny den 17 April 1967 till inköpschef Harry Sandén i Åmål. Senaste ägaren har ägt bilen sedan 1982 och har sedan dess mest stått parkerad i varmgarage och endast brukats kortare sträckor sommartid. Enligt tidigare ägares utsago så har bilen endast gått 7500mil, men det kan ej garanteras. Det mesta på bilen är i original och fint omhändertagen. Hjulen är utbytta, men originalhjul finns kvar och ingår i köpet. I samband med ägarbytet 1982 så lackerades bilen om och har fortfarande fin lyster än idag. 
Motormässigt går bilen riktigt bra med fungerande överväxel.

Är du ute efter en fin Volvo Amazon 123GT i originalskick så är det här bilen för dig. 

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.