VOLVO AMAZON 123GT

Volvo 123GT och utrustades med Volvo B18B-motorn med en effekt på 115hk. Utöver detta fick bilen ett omfattande utbud av specialutrustning….. LÄS MER

Volvo Amazon lanserades som efterträdare till succén Volvo PV och var i jämförelse med denna betydligt modernare. Amazonen kom i oktober 1961 i en tvådörrarsversion och i en femdörrarsversion (kombi) i februari 1962. Snabbt kom även efterfrågan på en sportigare version av Volvo Amazon. För att tillgodose dessa krav lanserade Volvo en GT-version av 120-serien. Den nya bilen fick benämningen Volvo 123GT och utrustades med Volvo B18B-motorn med en effekt på 115hk. Utöver detta fick bilen ett omfattande utbud av specialutrustning. Såsom de karaktäristiska ytterbackspeglarna och varvräknaren från Smiths, monterad på instrumentbrädan.

Vi kan nu presentera ännu ett riktigt fint och Svensksålt exemplar av Volvos eftertraktade 123GT, lackerad i Körsbärsröd  (#46) färg och klädda stolar i svart (#417-515). 
Bilen har på ett varsamt sätt restaurerats och renoverats. Både till det yttre och maskinellt. Bilen såldes ny den 17 februari 1967 och har sedan dess bara ett fåtal ägare. 

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: 359.000SEK

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.