OPEL KADETT
RALLY
APPENDIX K

I Sverige blev Opels Rallye version genast en framgångssaga. Med SM-segrar i både Grupp 1 och 2. I 1970 års RAC-Rally kom Opels Rally Kadette tvåa, trea och fyra, med ett maffigt OPEL-team bestående av svenskarna Bus-Ove Eriksson, Lillebror Nasenius, Janne ”Satan” Henriksson, Sylvia Österberg och Anders Kulläng i spetsen…. LÄS MER

OPELS Kadett B släpptes 1966 och hade då växt i alla ledder, men byggde i huvudsak på samma teknik som föregångaren. Alla Kadett B hade transversalfjäder fram, 1966 och 1967 års modeller hade bladfjädrar bak, 1968 till 1973 års modell var utrustad med spiralfjädrar, förutom Caravan som fick behålla bladfjädrarna. En udda version kallades Olympia, och var en lite lyxigare version än Kadett, men förutom utsmyckning och motorer, var den identisk med Kadett. Större motorer kom också. Standard var nu 1100, men även 1500, 1700 och senare kom även 1900 cc i den populära Rally-Kadett versionen. Den stora motorn på 90 hästar, gav Rally-Kadetten god prestanda, och de användes flitigt i motortävlingar, med stora framgångar.
I Sverige blev Opels Rallye version genast en framgångssaga. Med SM-segrar i både Grupp 1 och 2. I 1970 års RAC-Rally kom Opels Rally Kadette tvåa, trea och fyra, med ett maffigt OPEL-team bestående av svenskarna Bus-Ove Eriksson, Lillebror Nasenius, Janne ”Satan” Henriksson, Sylvia Österberg och Anders Kulläng i spetsen. Det var bara Saabduon Stig Blomquist och Per Eklund som ibland förmådde spränga Opeldominansen.
Vi kan nu presentera ett sällsynt rallyutrustat exemplar av Opels Kadett Rallye från 1970. Denna bil är Appendix K klassad och redo för rafflande rallytävlingar! Bil har varit i sin senaste ägares förvärv, enda sedan 1984. Denna bil har ställt upp i flera stora rallytävlingar runt om i Europa. Bilen är målad i Kromgul färg och bestyckad med rallystolar från OMP Racing. Till bilen medföljer Fordonspärm med tillhörande Vagnbok och Homologeringsintyg. Kontakta oss för mer information. 

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: 279.000SEK
229.000SEK

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.