OPEL KADETT RALLYE 1900

Opel Rallye Kadett känns lätt igen på de två karakteristiska svarta ränderna utefter sidan och på de svartmatterade ytorna på motorhuven. Under huven sitter Opels rallyutprovade motor på 1,9 Liter. Den har överliggande kamaxel och är på 90 HK. Den här bilen ska man inte prata om, den skall köras!…  LÄS MER

Saxat ur Opels säljkatalog från 1969:
Opel Rallye Kadett känns lätt igen på de två karakteristiska svarta ränderna utefter sidan och på de svartmatterade ytorna på motorhuven. Under huven sitter Opels rallyutprovade motor på 1,9 L.
Den har överliggande kamaxel och är på 90HK. Den här bilen ska man inte prata om, den skall köras!
Sätt Er bakom ratten, justera stolen så att Ni sitter med så där lagom sträckta armar. Lägg sedan i ettan och accelerera iväg… en titt på varvräknaren… växla (det går på tiondelar av sekunder med den korta golvspaken). Ni når 100 km/h på ca 13 sek.
Prova bromsarna (överdimensionerade skivor fram) och känn på vägegenskaperna. Allt känns rätt – bilen är byggd för att köras tufft!
Texten ur katalogen kom att stämma bättre än väntat. I Sverige blev Opels Rallye version genast en framgångssaga inom rallysporten. Med SM-segrar i både Grupp 1 och 2.
I 1970 års RAC-Rally kom Opels Rallye Kadett tvåa, trea och fyra, med ett maffigt OPEL-team bestående av svenskarna Bus-Ove Eriksson, Lillebror Nasenius och Janne ”Satan” Henriksson i spetsen.

Vi kan nu presentera ytterligare ett fint och eftertraktat exemplar av Opels Kadett Rallye. Denna bil såldes ny den 19e Januari 1970 till Lars Löfroth bosatt i Umeå. Bilen har allt sedan dess levt sitt liv näst intill uteslutande uppe i Norrland. Bilen är i mycket trevligt skick och omlackerad för några år sedan.
Klädseln är hel och ren och ger tillsammans med den fina lackeringen ett fint och välvårdat intryck.
Motor och växellåda är rapp och fin. Den går riktigt fint och lever verkligen upp till vad säljkatalogen sa 1969.
Missa inte chansen att bli ägare till denna rally-raritet som numera är väldigt svårfunnen. Kontakta oss för mer info.

* Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar.
Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.

PRIS: 299.000SEK
249.000SEK

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.