Opel
GT
1900

1970

90hk

Gear Stick

Manuell

Kardinalröd

Opel GT designades av Erhard Schnell som arbetat för Opel sedan 1952 och också haft ledande roll i skapandet av flera av Opels andra legendariska coupéer som Manta, conceptbilen GT 2 från 1975 och Opel Calibra. Karossen tillverkades av den franska karossfirman Brissoneaux & Lotz medan bilarna slutmonterades i Kadettfabriken Bochum. Sedan början har GT sagts efterlikna Corvette, i själva verket togs båda bilarna fram parallellt, båda hämtade inspiration från conceptbilarna Mako Shark från 1961 och Mako Shark II från 1965 men också likaledes conceptbilen Chevrolet Monza GT från 1962 som har varit den huvudsakliga och främsta inspirationskällan till båda bilarna.

Opel GT såldes under sloganen ”nur Fliegen ist schöner”.

Bilen har självbärande stålkaross och är en klassisk konstruktion med motorn fram och drivning bak. Motorn sitter långt bak för att förbättra viktfördelningen. Den har skivbromsar och dubbla triangelarmar fram, fjädringen sköts av en tvärgående bladfjäder. Precis som Corvette. Bakvagnen består av stel bakaxel med spiralfjädrar med trumbromsar. En egenhet är att strålkastarna fälls upp manuellt, via en spak i mittkonsolen. Bilen har ingen baklucka, bagaget stuvas helt enkelt in bakom framsätena ifrån kupén. Bakom bagageutrymmet döljer sig reservhjul och domkraft.

Vi erbjuder nu en Svensksåld Opel GT från 1970.
Chassinummer: 942003289
Bilen är i fint skick, både utseendemässigt och i motor och lackerad i färgen ”Kardinalrot”. Tidigare ägare har tagit hand om bilen väl och har enligt utsago genomgått viss restaurering under 80-talet. 

PRIS: *SÅLD

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.