Ford
Fairline
Sunliner
Cab

1955

Ford Fairlane var en modellbeteckning som åren 1955-2007 användes på personbilar tillverkade av Ford Motor Company. Namnet “Fairlane” kommer från Henry Fords lantegendom “Fair Lane” utanför Dearborn, Michigan. Fairlane ersatte Ford Crestline som märkets ”top-of-the-line”-utförande och skulle främst konkurrera med Chevrolet Bel Air.

I USA tillverkades modellen åren 1955-1970. Genom åren genomgick modellen många olika skepnader men var från början en ”full-size”-modell och före 1959 Fords ”top-of-the-line”-utförande. Efter införandet av Ford Galaxie detta år petades modellen ner ett pinnhål i modellstegen och från 1962 blev namnet använt på en helt ny ”mid-size” (mellanstor) bil och förblev så till dess att tillverkningen upphörde i USA. År 1968 introducerades en lyxigare version av Fairlane kallad Ford Torino, och några år därefter slopades namnet Fairlane helt på den amerikanska marknaden.

Den mellanstora modellen gav år 1967 upphov till de australientillverkade Ford Fairlane och från 1973 även Ford LTD, modeller som båda slutade tillverkas där år 2007.

Även i Argentina byggdes Ford Fairlane åren 1969-1981 med 1968 års fyra-dörrarsmodell som bas och med tre utrustningspaket: Standard, 500 och LTD. Bilen liknar den amerikanska modellen, utom motorerna. Totalt producerades nästan 30 000 enheter där.

Detta exemplar av Fords Fairlines Sunliner är i ett fint renoverat skick och tidigare ägd av legendariske skohandlaren och affärsmannen Sko Uno. Bilen har en professionell äldre renovering som i samband med denna fick ny lackering i den mycket attraktiva färgkombinationen i Waterfall Blue och Regatta Blue. Bilen som är importerad till Sverige har fin sufflett och 292-Thunderbirdmotorn. Till denna Sunliner hör också en tidstypisk Philips skivspelare.

PRIS: *SÅLD*

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.