Dodge
Challenger
R/T
Shaker
Hemi

1971

Den första generationen av Dodge Challenger är en muskelbil i den mindre storleksklassen som tillverkades mellan 1970-1974. Challenger konkurrerade med bilar som Mercury Cougar och Pontiac Firebird i den lyxigare delen av muskelbilsklassen.

Dodge Challenger fanns att beställa med ett stort urval av motorer. Det effektstarkaste motoralternativet var 426 Hemi. Denna motor var egentligen endast avsedd för tävlingsbruk inom Nascar och dragracing, men kom även att säljas till allmänheten för att klara Nascars homologisering. Den uppgavs ha en effekt på 425 hk SAE och var försedd med två fyrportsförgasare.

Detta fantastiska exemplar är utrustad med just en med en härligt mullrande 426 Hemi.  1971 var sista årsmodellen som tillverkades som cabrioletversion. Det är även den sista årsmodellen som gick att köpa med big block-motor. Utseendemässigt liknar den föregående årsmodell, men går att känna igen på den delade grillen.

PRIS: *SÅLD*

Vi erbjuder finansiering av detta fordon. Läs mer om våra finansieringsalternativ här.

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.