BMW
635
CSI

1986

218hk

Gear Stick

Manuell

Platanen Metallic

BMW E24 är den första generationen av BMWs 6-serie Grand Tourer-bilar. Dessa tillverkades mellan 1976 och 1989 och ersatte BMW E9 coupé. Detta motorvägståg var BMW:s svar på Porsche 928 och Mercedez Benz SEC-modeller och kom att bli en framtida ikon från 80-talet.

E24 tillverkades enbart i en 2-dörrars coupé.  Alla modeller använde bensinmotorer med rak sexa och majoriteten (bortsett från M635CSi / M6-modellen)var utrustade med en version av BMWs M30-motorfamilj. E24 var ursprungligen baserad på E12 5-serieplattformen, tills den bytte till den nyligen släppta E28 5-serieplattformen 1982. Denna modell anses ofta som den finaste  ”moderna” BMW-modellen. Idag är BMWs E24 ganska sällsynta och har blivit mycket populära samlarbilar.

Vi kan nu presentera ett unikt exemplar av BMWs 635CSi E24 i absolut toppskick. Med originallack och enbart 3500 mil på mätaren. 
Bilen är lackerad i ”Platanen Green Metallic” och klädsel i ”Pearl Beige Läder”. 
Dena bil såldes ny den 18 oktober 1986 av Uno Asplunds Bilaktiebolag.  Bilen har endast haft två brukare sedan bilen var ny. Samtliga handlingar såsom instruktionsböcker, Serviceböcker och två pärmar fulla med dokumentation medföljer.

Extra utrustning från fabrik
-ABS-bromsar
-Varvräknare
-Lättmetallfälgar med TRX-däck
-Uppvärmbara ytterbackspeglar
-Tonade Rutor, bruna
-Elektrisk taklucka
-Elektrisk Stolsjustering med minne fram
-Elektriska fönsterhissar fram och bak
-Elvärmesitsar fram
-Nackskydd bak
-Luftkonditionering
-Farthållare
-Färddator
-Velourmattor
-Metallackering
-Läderklädsel

PRIS: *SÅLD*

*Vi gör allt vi kan för att lämna så korrekta uppgifter som möjligt om våra bilar. Vi måste dock reserverar oss för eventuella felskrivningar vad gäller bilens utrustning och antal körda mil.